SEVCh Hayawani Titilayo Roozani

- Mer information om Freja

 

 


VDCh Abutambu Aziz de Kiungwana

- www.abutambu.de


Den mentala ledstjärnan har vandrat vidare och stannat över en by utanför Köln i Tyskland. Där bor Abutambu Aziz de Kiungwana med sin familj, Heike och Holm, ridgebackkompisen Chiwambo och Abutambusonen Eastwood. Abutambu är känd för sin fina mentalitet som han också gett i arv till sina valpar. Det har vi kunnat konstatera själva: Abutambus pappa Bukuru of Sambesi Waters är pappa till kennel Kamilikas fina Singburukull. Valparnas mamma är Frejas halvsyster Singoalla (Hayawani Kamilika Rangi). Abutambu är också själv pappa till en kull hos kennel Nakaido i Tyskland: mamma till kullen, Dahidos Nakiwulo, är dotter till Douglas (Hayawani Nomalanga Rayha). Så vi har skäl att tro att Abutambo och Freja passar bra ihop! Abutambu blir 7 år i augusti, han är frisk och sund, mentaltestad i Tyskland och tysk utställningschampion. I hans stamtavla finns många fina hundar, många afrikanska, och han är verkligen något att hålla i när åskan går! Med sin välbalanserade, vänliga personlighet fördjupar han alla de fina egenskaper som utmärker en riktigt bra ridgeback: mildhet, kärleksfullhet, tillit, trofasthet, mod, lugn och empati. Och allt detta ger han vidare till sina avkommor - "unser Abutambubub ist perfekt". Mer info och bilder om Abutambu finns på hans hemsida här: www.abutambu.de

Freja är en pratglad hund, en riktig "babbelmoster" som tydligt och ganska högljutt talar om vad hon tycker och hur hon vill ha det. Hon gillar att kramas och blir alldeles tossig vid åsynen av en spårsele. Hon älskar småbarn och honung - skruvar lätt av locket på en honungsburk och slickar i sig allt. En helhjärtad hund - det hon gör, tänker och tycker är 100%-igt! När kvällskexet är utdelat talar hon ljudligt om att det är läggdags och bäddar sedan ner sig under täcket och sover som en stock ända till...hon är en riktig sjusovare. Freja kan man ha med sig överallt, alla situationer och platser är värda att upptäckas tycker hon - med Freja är det roligt att ge sig ut på äventyr! Freja samlar också på skatter! Under sina skogsrundor hittar hon ibland intressanta saker - benknotor, älghorn, rådjursklövar - som hon försiktigt bär iväg. Väljer en bra plats, gräver ett hål, bäddar med nosen ner sin klenod under mossa och jord, trampar till med tassen och går nöjd därifrån. Hon vet exakt var alla skatter finns! Då och då går hon till sina gömmor och kontrollerar att skatterna finns kvar. Ibland tycker hon att de behöver flyttas en liten bit och gömmas om. Behöver vi säga att Freja själv är en riktig skatt med sin starka personlighet? Freja är mamma till vår Furufurukull (född 2009) och Fukuzanakull (född 2011). Bilder och mer info om vår fina Freja finns här.

Exteriört har de absolut äktenskapstycke! Ståtliga hundar med värdig utstrålning. Se bilder nedan!

Vi gläds åt den här kombinationen därför att vi tror att det blir den sortens valpar som vi strävar efter att föda upp: glada, energiska, orädda och nyfikna. Den sort som behöver en uppgift, ett jobb, och som förblir aktiva även som äldre. Kanske inte helt lätta att fostra, säkert ofta tålamodsprövande och irriterande självständiga, men roliga och personliga med glimten i ögat. Vi vet vilka härliga följeslagare sådana hundar blir när man jobbat ihop sig med dem! Kullen ska heta Finyana, vilket betyder "skrynklor i pannan".

Valparna väntas runt mitten av september.

Inavelsgraden är 0.9%.
Finyanakullens stamtavla

.