Vi saknar

ROZA, Hayawani Zerafina Moyo: 2/6/1999 - 9/10/2011

Starka, tokiga, kloka, vackra, glada, varma Roza! I 12 år, 4 månader och 7 dagar fick vi ha dig hos oss. Vi saknar dig enormt, men minns dig och dina påhitt och alla våra gemensamma upplevelser med stor glädje. Du var bästa kompis och följeslagare av absolut bästa sort och du satte tassavtryck i mångas hjärtan. Hayawani Zerafina Moyo - vår primadonna med karisma! Du lever kvar i dina fina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

~~~~~~~~~~~~~~

MOPPAN, Saragwe Nozipo Mwingereza: 22/9/1996 - 3/4/2009

Moppan, Zipo för vännerna i hennes hemland England, vår älskade mormorshund! Hon blev början till vår fina tiklinje och hon fick ett långt och bra liv. Tomrummet efter henne är stort i flocken - hon har ju alltid funnits där, varit navet i hjulet och med sin milda klokhet fostrat barn, barnbarn, barnbarnsbarn och även oss människor. Vi känner tacksamhet över att vi fick så många år med henne och vi är glada över att se henne leva vidare i många fina ättlingar med namnet Saragwe Nozipo Mwingereza i sina stamtavlor. Moppan blev 12½ år gammal.

~~~~~~~~~~~~~~

TIPPEX, Hayawani Ztembizo Moyo: 2/6/1999 - 22/9/2008
En fullständigt unik liten filosof som lindade båda sina mattars hjärtan runt sin lilla vita svansspets från första början. Mamma Mopps älsklingspojke var en genomklok, kärleksfull och uppmärksam följeslagare, älskad trivsam hustomte, och en oumbärlig trygghet för alla småttingar som hade turen att få växa upp med världens snällaste Onkel Tipptipp. Mat i alla dess former var en ständig drivkraft för denna enorma personlighet, som rymde så mycket kärlek.

~~~~~~~~~~~~~~

FARINA, Hayawani Chamchela Sijambo: 12/7/2007 - 31/8/2008
Vår stiliga, högresta och karismatiska Farina med guldskimmer i pälsen och bärnstensglitter i ögonen! Farina rycktes hastigt bort från oss vid endast 13 månaders ålder. Saknaden är obeskrivlig efter denna fantastiska och mycket speciella flicka som vi nyss lärt känna och hoppades få leva med länge, länge...
(Farina drabbades av en mycket ovanlig form av tarmvred (ej att förväxla med magomvridning) med så gott som 100% dödlighet.)

~~~~~~~~~~~~~~

CARMEN, Hayawani Kambala Rangi: 23/7/2004 - 20/6/2007
Carmen, vår vackra, stolta maoriprinsessa - annorlunda från början, med en skuggsida och en solsida, som yin och yang. Solsidan visade en glad och vild och busig Carmen med stor jaktlust och mycket positiv utstrålning. Skuggsidan visade en avvaktande och misstänksam Carmen som drog sig undan och slöt sig inom sig själv. Tyvärr fick skuggsidan större och större utrymme. Det ledde till att hon fick stora kommunikationsproblem med både människor och hundar och till sist blev hennes liv alltför komplicerat och förvirrat. Vi saknar henne mycket.

~~~~~~~~~~~~~~

KINTU, Mwenga Kintu Mwingereza: 9/6/1991 - 31/5/2002
Hundflockens ståtlige patriark som höll sina damer och barn i ett järnhårt grepp samtidigt som han var en äkta gentleman. Vänlig, värdig, stolt och självsäker. Som hela flockens försvarare och mattes eviga följeslagare var han en riktig klippa
.

Stamtavla

Valpförteckning

~~~~~~~~~~~~~~

NAMBI, Celestial Lady of Janak: 30/5/1989 - 1/11/2000
Denna kloka dam var skojfrisk och påhittig som en valp, och hade egna idéer och åsikter om precis allting. Hon var barsk med mycket pondus, modig som ett lejon och hade verkligen hjärtat på rätta stället.

Stamtavla

Valpförteckning

En hunds tid är så kort - tag väl vara på den.